niedziela, 23 września 2012

Budyń ze stewią

Dzisiaj w domu zapachniało ... zwyczajnym budyniem, a skoro upomnial sie o niego starszy brat no to w kolejce ustawiła się też Zosia - dla niej odmierzam i gotuję porcję mniejszą i dodaję do kolacji dobrze zbilansowanej, bo budyń wchłania sie szybko.
 Przygotowuję porcję  mieszczącą się w małej filiżance:
9 gr proszku budyniowego bez cukru (waniliowy lub śmietankowy)
120 ml mleka  półtłustego
2 saszetki stewii.
Tak przygotowana porcja  zawiera 1.4 WW 3gr białka i 2gr tłuszczu.
Można też przygotować wersję czekoladową wsypując prawdziwe kakao - i doliczyć dodatkowe gramy tłuszczu z niego.
Czasami najprostsze smakuje najlepiej!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz