4 JAJKA
7 CZUBATYCH ŁYŻEK MĄKI (8WW)
400 ML KEFIRU/ JOGURTU /MLEKA ZSIADŁEGO (3%) ( 2,6WW)
1 CUKIER WANILIOWY mały ( 0,5 WW)
1-2 ŁYŻKI STEWII NUTREEN W PROSZKU
1/4 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
OWOCE:
120 G POKROJONYCH W KOSTKĘ JABŁEK (1,1 WW)
20 G RODZYNEK (1,5 WW)
(lub inne równoważne 2,6WW)
ŻÓŁTKA, MĄKA I KEFIR ZMIKSOWAĆ. BIAŁKA UBIĆ NA PIANĘ. POŁĄCZYĆ SKŁADNIKI.
PIEC NA ROZGRZANEJ OLIWIE VIRGEN EXTRA.
racuchy jogurtowe |
Z podanych składników wychodzi około 20 placków.
Cała potrawa ma 14 WW. 1 placek to 0,7 WW.
Obiadowa porcja Zosi to 6 placków i porcja dżemu light truskawkowego 30g.
1 placek z dżemem ma 0.8WW.
Na 6 placków trzeba uwzględnić przynajmniej 2 - 2,5 WBT w zależności od ilości oliwy użytej do pieczenia.
Na 6 placków z dżemem przeliczam Zosi 5 WW i 2,5 WBT.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz